Menu : Daging Bakar Harimau Menangis
Sumber : 99 Resepi Asas Pressure Coocker
Bahan-bahan
500 g Daging
2. in Halia - ditumbuk halus
Bahan-bahan perapan
1 sb Sos lada hotam
2 sb Sos tiram
2 ulas Bawang putih - dikisar
Secubit garam
Cara-cara
- Masukkan semua bahan ke dalam inner pot. Tutup periuk.
- Tekan HP, setkan 20 minit. (Periuk Lama) atau tekan MEAT, setkan 20 minit (Periuk Baru)*.
- Tekan DELAY TIMER 1.0 dan ON (Periuk Lama). Periuk Baru auto ON**.
- Apabila periuk berbunyi beep, laras tombol kearah STEAM untuk lepaskan tekanan wap. Selepas bunyi berdesir berhenti, tekan CANCEL (Periuk Lama) atau OFF (Periuk Baru) dan buka dudung periuk dengan perlahan-lahan.
- Sedia untuk dihidang.
* Rujuk post CARA SETTING MASA - NOXXA
** DELAY TIME 1.0 untuk perap daging selama 1 jam.
Resepi yang dikongsi disini ada yang Ann belajar dan ada yang Ann copy dari group wasap dan blog lain. Bukan curi resepi ya. Sekadar perkongsian untuk rujukan bila nak memasak. tak la susah nak cari. Biasa bila mencari susah sangat nak jumpa. Bila tak jumpa tu terus tak jadi nak 'main masak-masak'. hehe. Ayat bila bermalasan ke tu? Apapun enjoy our life. Biar la nak tonggang tebalik hidup sekalipun. Makan tetap makan. Berpura-pura sedihpun memerlukan tenaga tau. 😁
No comments:
Post a Comment
Saya akan reply sebentar lagi..
Untuk jawapan segera boleh dm
Http://www.wasap.my/601162969796/Blogger