Penting untuk tampal kat sini. Selalu bila nak guna mula la stress mencari tak jumpa. Letak kat blog sendiri senang nak cari masa diperlukan
(Editan Cik Kiah Kicen)
Kaedah mengukus atau steam guna piyok noxxa ada 3 jenis:
1. Kukus tanpa air I
💥 kukus kek/kuih trus masuk dlm innerpot.
💥 piyok berbunyi bip tanpa henti tp jgn risau..
💥Kek juga akan agak gelap dibhgn bawah. Jika suka boleh lapik kertas minyak.
💥Perlu lengser minyak.
2. Kukus tanpa air II
💥 kukus kek / kuih trus dln inner tp letak dlm bekas ( cake tin)
💥piyok juga akan bunyi bip.
💥kek x gelap bhgn bawah.
💥 loyang perlu lengser minyak utk mudah kluakn.
💥ada yg letak towel basah bawah loyang tin tu.. Boleh jugak👍👍
3. Kukus dgn air
💥 juga dinamakn steam bath.
💥 caranya lapik kain , letak ridai dn isi air paras ridai.
💥steam kek/kuih dlm bekas dn letak atas ridai tu mcm kita steam dlm kukus biasa.
💥kaedah ni xder bunyi bip tp wap akan klua dgn agak bnyk.
No comments:
Post a Comment
Saya akan reply sebentar lagi..
Untuk jawapan segera boleh dm
Http://www.wasap.my/601162969796/Blogger