*Date*: 10 Nov 2018
*Kredit*: Cikgu
*Di Siarkan*: Admin Wani
*Menu*: Butter Milk Bun
*Bahan-Bahan Doh*
70g- Gula Castor/Gula Halus
40g-Susu Tepung (Cikgu Guna Nespray)
50g- Butter
10g- Super Krim (Letak boleh, x letak pun boleh)
500g- Tepung High Protein
1 Biji- Telur Gred B
1 Tsp- Garam (Cikgu Guna Garam Bukit Pink)
200ml- Air
1 Pek- Yis @ 11 gram (Cikgu Guna Salf Instant)
*Cara-cara:*
1. Masukkan Semua Bahan & Gaul Sebati Kecuali Yis & Air
2. Kembangkan Yis Dengan Air
3. Doh Dah Sebati Dan Elastik, Buat Timbangan 40 Gram Bulat & Isikan Inti
4. Letak Dalam Loyang Yang Dah Di Gris Dengan Minyak
5. Tunggu Hingga 3x Ganda Naik
6. Sedia Dibakar Suhu 180 & Masa 20 Minit (Anda Harus Kenali Oven Anda, Setiap Oven Tak Sama)
*Bahan-Bahan Inti*
45g- Butter
40g- Susu Tepung (Cikgu Guna Nespray)
40g- Gula Castor/Gula Halus
40g-Tepung Gandum (Cikgu Guna Cap Rose)
Gaul Semua Sehingga Sebati Gunakan Whisk Manual & Bulatkan Kecil Untuk Di Masukkan Dalam Doh.
*Dah Siap Di Bakar, Boleh Sapukan Dengan Butter Di Permukaan Roti Agar Roti Lembut & Berkilat*
No comments:
Post a Comment
Saya akan reply sebentar lagi..
Untuk jawapan segera boleh dm
Http://www.wasap.my/601162969796/Blogger