*Date:* 25 Dec 2018
*Kredit:* Cikgu
*Di Siarkan:* Admin Wani
*Resepi:* Pavlova
*Bahan-Bahan*
3 biji putih telur
3/4 cawan gula kastor
1 sk cream of tartar
1 sb tepung jagung
*Cara-Caranya*
1. Pukul putih telur hingga kembang
2. Masukkan gula sedikit demi sedikit.
3. Masukkan cream of tartar
4. Akhir sekali masukkan tepung jagung.
preheat oven 15minit, 120°C
bakar 140°C , 45-1jam
*Topping:*
Fresh cream
Esen vanilla
Buah2 segar
*Cara-Cara*
Pukul fresh cream sehingga kental. Paipkan atas pavlova yg sejuk. Hias dgn buah2.
*Selamat Mencuba, Gambar Jap Lagi Admin share*
Resepi yang dikongsi disini ada yang Ann belajar dan ada yang Ann copy dari group wasap dan blog lain. Bukan curi resepi ya.. sekadar perkongsian untuk rujukan bila nak memasak.. tak la susah nak cari.. bila tak jumpa tu terus tak jadi nak main masak-masak.. hehe.. ayat bila dah malaskan.. macam-macam alasan la keluar.. Apapun kita enjoy our life.. biar la nak tonggang tebalik pun.. makan tetap makan...
No comments:
Post a Comment
Saya akan reply sebentar lagi..
Untuk jawapan segera boleh dm
Http://www.wasap.my/601162969796/Blogger