*Date:* 26 Ogos 2019
*Disiarkan:* Cikgu Ila/Cikgu Nas/Cikgu Wani
*Menu:* Congo Bars
*Bahan-bahan*
▶250 gram mentega/butter
▶2 1/2 cawan tepung naik sendiri
▶1 3/4 cawan gula perang halus
▶3 biji telur gred A
▶1 cawan dark cokelat compound bars - dicincang kasar
▶1 cawan badam cincang
▶1/2 sudu kecil esen vanilla
*Cara-cara*
✅pukul mentega/butter bersama gula perang halus,sampai jadi berkrim
✅masukkan telur dan esen vanilla,pukul sampai kembang
✅dalam bowl asing, satukan tepung naik sendiri dengan dark cokelat dan badam cincang
✅gaul menggunakan garfu dan masukkan dalam adunan telur tadi. Kaup balik menggunakan spatula sampai adunan pekat dan likat
✅tuang adunan dalam loyang. Kemudian taburkan atau susun milk cokelat button/coin di atas permukaan adunan
✅bakar suhu 170°c selama 25 minit. Kenal oven masing2 ya
✳nak letak topping atas..ikut masing2 ya
No comments:
Post a Comment
Saya akan reply sebentar lagi..
Untuk jawapan segera boleh dm
Http://www.wasap.my/601162969796/Blogger